Fasola z patelni po meksykańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Małą cebulę drobno posiekac. Mięso mielone wymieszac z żółtkiem, przyprawic solą, pieprzem i sosem worcester całośc zagniesc. Z masy uformowac małe kulki.
Pomidory obrac ze skórki i pokroic na cwiartki. Dużą cebulę pokroic na cząstki. Czerwoną fasolę odcedzic na sitku. Strąki chili przekroic na pół, wydrążyc ziarenka i pokroic na paski. Papryke czerwoną pokroic w dowolny sposób.
Rozgrzac olej, opiekac na nim ze wszystkich stron kulki mięsne ok.10minut. Następnie zdjąc z patelni i odstawic na bok.
W oleju pozostałym po smażeniu mięsa powoli udusic pomidory.
Następni dodac fasolę, chili oraz paprykę. Całośc wymieszac i dusic na wolnym ogniu ok.10 minut.
Przyprawic solą, musztardą i sproszkowanym chili. Następnie położyc kulki mięsne i podgrzac je z warzywami.
Przed podaniem fasoli po meksykańsku posypac posiekaną pietruszką.
Komentarze