Ragout wieprzowe z pieczarkami

Przygotowanie: 40 minut Duszenie: ok. 1 godziny Porcja: 320 kcal

Dodany przez:

Ragout wieprzowe z pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
320 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 80 dag karkówki
  • 10 dag boczku
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 200 ml bulionu
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • szczypta Ziół prowansalskich PRYMAT
  • papryka słodka, kminek, pieprz, sól

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić.
  2. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki.
  3. Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min.
  4. Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.
obiad pieczarki sos pomidorowy karkówka włoskie Ragoût
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze