Ragout wieprzowe z pieczarkami
Przygotowanie: 40 minut Duszenie: ok. 1 godziny Porcja: 320 kcal
Dodany przez:
mojegotowanie
Mięsne
- Czas przygotowania:
- Kalorie:
- 320 kcal
- Porcje:
- 8 porcji
Ocena:
(średnia 0 z 0 głosów)
- Danie dietetyczne
Składniki
- 80 dag karkówki
- 10 dag boczku
- 2 cebule
- 20 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- papryka
- 100 ml przecieru pomidorowego
- 200 ml bulionu
- 100 ml wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki oleju
- 2 ziarna ziela angielskiego
- listek laurowy
- szczypta Ziół prowansalskich PRYMAT
- papryka słodka, kminek, pieprz, sól
Przygotowanie
- Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić.
- Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki.
- Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min.
- Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.
Komentarze