Ragout wieprzowe z pieczarkami

Przygotowanie: 40 minut Duszenie: ok. 1 godziny Porcja: 320 kcal

dania mięsnesos pomidorowy

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
320 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 173 głosów)

Składniki:

  • 80 dag karkówki
  • 10 dag boczku
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 200 ml bulionu
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • szczypta Ziół prowansalskich PRYMAT
  • papryka słodka, kminek, pieprz, sól

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić.
  • Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki.
  • Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min.
  • Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.

Kalorie: 320

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy