Sznycle Wieprzowe

Szybki i pyszny obiadek - polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkami.

dodany przez: medon medon

dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 187 głosów)

Składniki:

  • 2 Sznycle wieprzowe
  • Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 1 Jajko
  • Tarta bułka
  • Czosnek ( w proszku )
  • Papryka słodka ( w proszku )
  • Papryka ostra ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Sznycle wieprzowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Sznycle okroić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić przez folię na płaty, posypać czosnkiem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.
  • ► Następnie sznycle obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć około 5 minut z każdej strony w dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż filety nabiorą złotobrązowego koloru.
  • ► Polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkam
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy