pyzy_z_sosem_pieczarkowym

Pyzy z sosem pieczarkowym

Ocena:

4.51 (192)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
smacznie

Składniki:

  • Składniki na pyzy Drożdżowe;
  • 1. Mąka 250 gr
  • 2. Drożdże 15 gr
  • 3.Mleko 125 ml
  • 4. Jajka 2 szt
  • 5. Masło 2 łyżki
  • składniki na sos.;
  • 1. Pieczarki 20 dag
  • 2. Cebula 1 szt
  • 3. Kostka rosołowa
  • 4. Pieprz , sól , wegeta
  • 5. Śmietana
  • 6. Mleko
  • 7. Mąka 1 łyżka

Pyzy z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Drożdże pokruszyć i rozpuścić w letnim mleku , dosypując połowe mąki .
  • 2. Nakryć i odstawić w ciepłe miejsce . Gdy rozczyn podwoi swoją objętość , dodać resztę mąki , jajka oraz stopione masło . Wyrobić ciasto aż zacznie odstawać od ręki . Nakryć i odstawić do ponownego wyrośnięcia .
  • 3. Z Ciasta formować pyży i zostawić do podrosnięcia aż podrosną . Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 min lub na parze.
  • 4. Pieczarki i cebule obrać pokroić podsmażyć na maśle podlać wodą dodać przyprawy gotować gdy bedą miękkie dodać śmietane , mąke i mleko rozmieszać wlać do sosu zagotować polać sosem pyzy .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne