pulpety_zapiekane_w_sosie_smietanowym_z_brokulami

Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym z brokułami

Ocena:

4.53 (184)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Szybki i smaczny obiad

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Kucharek
  • 2 ząbki czosnku
  • Bułka zwykła
  • 2 jajka
  • Brokuł
  • Kostka rosołowa
  • 1 duża śmietana
  • 3 średnie cebule
  • Pieprz
  • Majeranek

Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym z brokułami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso, przyprawę, kucharek, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę, jajka wymieszać w misce. Przygotować mąkę i obtaczać w niej uformowane pulpety, po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pulpety wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Brokuły podgotować w kostce rosołowej. Na patelnie wlać olej i podsmażyć cebulę uprzednio pokrojoną w kostkę. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać szklankę wody wymieszaną z kostką rosołową. Doprawić do smaku. Piec ok 30 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne