Pstrągi w warzywach

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 25 minut Oczekiwanie: 5–6 godzin Porcja: 125 kcal Składniki na 4–6 porcji

Dodany przez:

Pstrągi w warzywach

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
125 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 pstrągi (razem1 kg)
  • 2 marchewki
  • 10 dag selera korzeniowego
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 2 pory
  • korzeń pietruszki
  • po 4 ziarna czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • plasterki cytryny
  • kilka gałązek koperku
  • 5 łyżek żelatyny
  • łyżeczka przyprawy SmakoMyk WINIARY

Przygotowanie

  1. Ryby oczyścić, opłukać i osuszyć. Warzywa obrać i opłukać. Do dużego garnka włożyć całe ryby (z głowami), warzywa oraz przyprawy. Dodać łyżeczkę przyprawy SmakoMyk. Zalać wodą i gotować na małym ogniu 20–25 min
  2. Ugotowane ryby ostrożnie wyjąć, osączyć. Zdjąć skórę. Ułożyć na półmisku. Przybrać ugotowaną marchewką pokrojoną w słupki, plasterkami cytryny i koperkiem. Wywar z ryby przecedzić przez gazę na sicie. Żelatynę rozprowadzić w 3 szklankach wywaru. Doprowadzić do wrzenia, przestudzić. Jeżeli potrzeba, sklarować galaretę. Ryby zalać galaretą i odstawić na 5–6 godzin.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
ryby Wielkanoc ryba przekąska pstrąg galareta pstrągi w warzywach
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze