Pstrąg z warzywami

Pomysł na pstrąga

Dodany przez:

Pstrąg z warzywami

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 mała cukinia
  • kilka gałązek tymianku
  • natka pietruszki
  • cytryna
  • sól, pieprz
  • masło

Przygotowanie

  1. Umyte i wysuszone pstrągi posypać solą i pieprzem i nadziać posiekaną natką, gałązkami tymianku i półplasterkami cytryny.
  2. Ziemniaki pokroić w plasterki, papryki i cukinię w kostkę i podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu (najlepiej na patelni grillowej, ale nie posiadam). Warzywa zdjąć. Do środka pstrąga włożyć po grubszym plasterku masła. Patelnią skropić oliwą i włożyć na nią pstrągi. Smażyć (grillować jw.) około 15 minut, przewracając rybkę tylko raz. Podawać z warzywami i białym winem.
ryby obiad ryba pstrąg grillowane warzywa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze