Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
8 dużych pomidorów
30 dag filetów z piersi kurczaka
ząbek czosnku
cebula
2 łyżki listków bazylii
4 łyżki oleju
1/2 szklanki bulionu warzywnego
słodka papryka, sól, pieprz
Pomidory faszerowane kurczakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
■ Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
■ Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać kawałki kurczaka, wymieszać, obsmażyć ze wszystkich stron. Wlać bulion, dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Odcedzić.