Pomidory faszerowane kurczakiem

Ocena:

4.46 (178)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów
  • 30 dag filetów z piersi kurczaka
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki listków bazylii
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • słodka papryka, sól, pieprz

Pomidory faszerowane kurczakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
  • ■ Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać kawałki kurczaka, wymieszać, obsmażyć ze wszystkich stron. Wlać bulion, dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Odcedzić.
  • ■ Pomidory umyć, delikatnie ściąć wierzchy. Środek wydrążyć, włożyć przyrządzonego kurczaka. Przykryć, oprószyć solą, posypać listkami bazylii.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne