Pilaw z mielonego

Przepyszne danie, naprawdę warto spróbować!

Dodany przez:

Pilaw z mielonego

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 1/2 szklanki ryżu
  • por
  • kostka rosołowa
  • 1 marchewka
  • kilka sztuk fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • majeranek
  • masło
  • olej

Przygotowanie

  1. Por umyć, pokroić w krążki, podsmażyć na maśle, odłożyć. Na oleju podsmażyć kilka minut mięso mielone,doprawić i również odłożyć. Na ok 4 łyżkach oleju podsmażyć ryż, mieszając aż będzie szklisty. Zalać 3 szklankami gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Dodać por, mięso,pokrojone na kawałki marchewkę i fasolkę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 30 min. Kiedy ryż wchłonie płyn, pilaw jest gotowy.
mięso obiad kolacja ryż fasolka szparagowa marchewka por mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze