Pilaw z mielonego

Przepyszne danie, naprawdę warto spróbować!

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 144 głosów)

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 1/2 szklanki ryżu
  • por
  • kostka rosołowa
  • 1 marchewka
  • kilka sztuk fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • majeranek
  • masło
  • olej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Por umyć, pokroić w krążki, podsmażyć na maśle, odłożyć. Na oleju podsmażyć kilka minut mięso mielone,doprawić i również odłożyć. Na ok 4 łyżkach oleju podsmażyć ryż, mieszając aż będzie szklisty. Zalać 3 szklankami gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Dodać por, mięso,pokrojone na kawałki marchewkę i fasolkę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 30 min. Kiedy ryż wchłonie płyn, pilaw jest gotowy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy