Pikantna zupa z czerwonej fasoli

Ocena:

4.54 (160)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszna zupka z pikantną nutką :)

Składniki:

  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 450 ml soku z pomidorów
  • 1 kostka warzywna rozpuszczona w 450 ml wrzątku
  • szczypta soli i pieprzu
  • 400 g czerwonej fasoli z puszki
  • 1 łyżka posiekanej natki lub kolendry

Pikantna zupa z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obieramy cebule i szatkujemy w kostke. Oliwe rozgrzewamy w garnku a następnie dodajemy cebule i smażymy ja przez ok 6-10 min do miękkości. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, chilli, kolendrę oraz kmin rzymski. Smaałosc prze kkolejną minute. Dodajemy sok pomidorowy, kostkę warzywną, sól i pieprz oraz fasolkę przepłukaną. Gdy zupa zacznie się gotowac zmniejszamy ogien i gotujemy zupkę pod przykryciem często mieszając przez 15 min. Następnie miksujemy zupkę aż bedzie gładka. Zupkę posypujemy posiekaną natka lub kolendrą .... Pycha
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne