piersi z kurczaka z kukurydzianymi kotlecikami

Ocena:

4.57 (194)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
lekkie i sycące

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki łagodnej musztardy
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 g kurek lub innych grzybów
  • 20 g masła
  • 50 g pestek dyni
  • puszka kukurydzy
  • 1 jajko
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka mąki

Piersi z kurczaka z kukurydzianymi kotlecikami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi z kurczaka przekroić w poprzek, opłukać i wytrzeć ręcznikiem papierowym. podsmażyć je następnie w rozgrzanym oleju. Wymieszać oba gatunki musztardy z bułką tartą i koncentratem po czym posmarować mięso. Sznycle podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 stopni. W tym czasie przygotować kurki, większe grzyby pokroić. Grzyby podsmażyć na maśle. Pestki dyni podsmażyć na patelni bez dodawania tłuszczu i przełożyć do grzybów. Osączyć kukurydzę i wymieszać z jajkiem, mąką, solą i pieprzem, formować kukurydziane kotleciki. Smażyć je z obu stron. Osączyć z oleju na ręczniku papierowym. Podawać z grzybami i sznyclami. Wszystko fajnie smakuje z sałatą. Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne