Pierogi z nadzieniem z pasztetu

Czasochłonne ale dobre, mój mąż je uwielbia:)

dodany przez: ilka222 ilka222

pierogi pasztet

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 167 głosów)

Składniki:

  • Niecałe pół kg mąki
  • szklanka letniej wody
  • jajko
  • szczypta soli
  • pasztetowa ok. pół kg (dobrze rozsmarowująca się)
  • pieprz
  • sól cebula
  • jajko do nadzienia
  • masło i cebula -do polania

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Pierogi z nadzieniem z pasztetu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę wsypac na stolnicę, wbic jajko i wlac wodę, wyrabiac ciasto aż będzie jednolite i elastyczne, rozwałkowac i wykrawac kółeczka szklanką. Przygotowac farsz: Do miski włożyc pasztetową, posolic, dodac pieprz-dośc sporo, dodac pokrojoną w kosteczkę cebulę, wbic jajko i dokładnie wymieszac, nakładac na kółeczka, zlepic pierogi i ugotowac we wrzątku. Polac stopionym masłem z cebulką zrumienioną pokrojoną w kosteczkę.

Notka redakcyjna

Jeśli masz ochotę na podobne pierogi, polecamy spróbować jeszcze pierogów z pasztetową lub pierogi z białą kiełbasą. Zawsze dobrym pomysłem na obiad są też klasyczne pierogi z mięsem i cebulką

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy