Pierogi z kaszą gryczaną

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 425 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez:

Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Kalorie:
425 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • CIASTO:
  • 1 i 3/4 szklanki mąki razowej
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • jajko
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej
  • opakowanie wędzonego tofu
  • kawałek pora
  • łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ciasto: składniki zagnieść z odrobiną wody na gładkie ciasto.
  2. Nadzienie: kaszę ugotować na sypko. Por pokroić w plasterki, zeszklić na maśle. Tofu pokroić w kostkę, dodać do kaszy wraz z porem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  3. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wyciąć krążki, napełnić farszem, dokładnie zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.
obiad wegetariańska pierogi Tofu kasza gryczana bez mięsa pierogi z kaszą gryczaną
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze