Pierogi z kaszą gryczaną

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 425 kcal Składniki na 6 porcji

Pierogi

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
425.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 178 głosów)

Składniki:

  • CIASTO:
  • 1 i 3/4 szklanki mąki razowej
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • jajko
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej
  • opakowanie wędzonego tofu
  • kawałek pora
  • łyżeczka masła roślinnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ciasto: składniki zagnieść z odrobiną wody na gładkie ciasto.
  • Nadzienie: kaszę ugotować na sypko. Por pokroić w plasterki
  • zeszklić na maśle. Tofu pokroić w kostkę
  • dodać do kaszy wraz z porem. Doprawić solą i pieprzem
  • wymieszać.
  • Ciasto cienko rozwałkować
  • szklanką wyciąć krążki
  • napełnić farszem
  • dokładnie zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.

Kalorie: 425.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy