Pieczone Udka z Kurczaka

Polecam ten sposób przygotowania bo udka są smaczne, a zarazem nie ma dużo pracy.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.58 z 43 głosów)

Składniki

  • 6 Udek z kurczaka
  • 1 Łyżka masła
  • 1 Średnia główka czosnku
  • Gałązki świeżego rozmarynu
  • Przyprawa do kurczaka
  • Słotka papryka ( w proszku )
  • Sól

Przygotowanie

  1. ► Udka z kurczaka umyć, naszpikować czosnkiem ( szpikowanie daje lepsze efekty smakowe niż nacieranie czosnkiem bo smak i aromat czosnku przenikają włókna mięsni ) następnie natrzeć solą, przyprawą do kurczaka i słotką papryką i / odstawić do lodówki /.
  2. ► Udka z kurczaka ułożyć w żaroodpornej formie, na każde udko położyć gałązkę rozmarynu i szczyptę masła, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na około 40 - 60 minut 180C / Termoobieg /.
  3. ► Rodzinka jadła udka z kurczaka z frytkami i mizerią z ogórków w śmietanie.
mięso obiad czosnek masło udka z kurczaka rozmaryn
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze