Pieczeń z warzywami. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przygotowanie:
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku,odcisnąć dodać do mięsa mielonego,wsypać przyprawy i wyrobić tak jak na kotlety mielone.Gdyby masa mięsna była rzadka dosypać bułki tartej i dokładnie wyrobić.Warzywa umyć,pora pokroić w talarki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodać startą na tarce marchew i pokrojone w plasterki pieczarki.Wszystko razem usmażyć do wyparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem.Odstawić do wystygnięcia.Na stole kuchennym rozłożyć papier do i wysypać go bułką tartą,położyć mięso mielone i wilgotnymi dłońmi je rozpłaszczyć.Posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wyłożyć ostudzone ,rozsmarować po całości.Pomagając sobie papierem mięso zwinąć jak w roladę i włożyć do podłużnej blaszki wyłożonej folią aluminiową.Wierzch zwilżyć wodą i posypać słodką papryką w proszku.Blaszkę przykryć kawałkiem folii aluminiowej i piec około godziny w nagrzanym piekarniku 200st.
Komentarze