Pieczeń z warzywami.

Ocena:

4.51 (175)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
pycha

Składniki:

  • Składniki:
  • 70dag mięsa mielonego wieprzowego
  • czerstwa bułka
  • vegeta
  • pieprz
  • papryka słodka
  • duży por
  • 2duże marchewki
  • 30dag pieczarek
  • olej
  • majeranek
  • czosnek pięć ząbków
  • jajko
  • bułka tarta

Pieczeń z warzywami. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku,odcisnąć dodać do mięsa mielonego,wsypać przyprawy i wyrobić tak jak na kotlety mielone.Gdyby masa mięsna była rzadka dosypać bułki tartej i dokładnie wyrobić.Warzywa umyć,pora pokroić w talarki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodać startą na tarce marchew i pokrojone w plasterki pieczarki.Wszystko razem usmażyć do wyparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem.Odstawić do wystygnięcia.Na stole kuchennym rozłożyć papier do i wysypać go bułką tartą,położyć mięso mielone i wilgotnymi dłońmi je rozpłaszczyć.Posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wyłożyć ostudzone ,rozsmarować po całości.Pomagając sobie papierem mięso zwinąć jak w roladę i włożyć do podłużnej blaszki wyłożonej folią aluminiową.Wierzch zwilżyć wodą i posypać słodką papryką w proszku.Blaszkę przykryć kawałkiem folii aluminiowej i piec około godziny w nagrzanym piekarniku 200st.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne