pieczen_z_piersi_indyka_nadziewana_morelami

pieczeń z piersi indyka nadziewana morelami

Ocena:

4.5 (143)

  • 1 godz. 40 min.
  • dla 6 osób
dobry na niedzielny obiad...

Składniki:

  • pierś indyka -1000g
  • suszone morele-200g
  • prażone migdały-100g
  • woda lub wino madera-100 cm/3
  • musztarda-30g
  • tymianek-30g
  • sól, pieprz

Pieczeń z piersi indyka nadziewana morelami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • suszone morele namoczyć w wodzie lub winie. W piersi indyka naciąc kieszeń. Solą, musztardą i tymiankiem natrzeć pierś od wewnątrz i na zewnątrz. Odsączyć morele. morelami i migdałami nadziać kieszeń. Mięso związać nićmi kuchennymi. piec1 godz. Włożyć pieczeń do żaro odpornego naczynia i włać trochę wody. piec w temperaturze 180-200 C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne