Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Posiłki
Śniadania
Drugie śniadanie
Lunch
Dania do pracy
Dania do szkoły
Obiad
Podwieczorek
Kolacja
Do picia
Szybka kuchnia
Typ dania
Ciasta
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Dania z makaronem
Dania mięsne
Dania z ryżem
Dania z ryb
Dodatki
Koreczki
Kotlety
Naleśniki
Napoje
Pierogi
Pizza
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Risotto
Rolady
Sałatki
Sosy
Surówki
Tarty
Zupy
Okazje
Adwent
Andrzejki
Boże Narodzenie
Chrzciny
Dla dwojga
Dzień Dziecka
Dzień Kobiet
Dzień Matki
Grill
Halloween
Impreza
Karnawał
Komunia
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wielkanoc
Wigilia
Rodzaj diety
Bez laktozy
Bezglutenowa
Dieta cukrzycowa
Dieta Halal
Dla dzieci
Fleksitarianizm
Dania na parze
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskosodowa
Niskotłuszczowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Posiłki
Śniadania
Drugie śniadanie
Lunch
Dania do pracy
Dania do szkoły
Obiad
Podwieczorek
Kolacja
Do picia
Szybka kuchnia
Typ dania
Ciasta
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Dania z makaronem
Dania mięsne
Dania z ryżem
Dania z ryb
Dodatki
Koreczki
Kotlety
Naleśniki
Napoje
Pierogi
Pizza
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Risotto
Rolady
Sałatki
Sosy
Surówki
Tarty
Zupy
Okazje
Adwent
Andrzejki
Boże Narodzenie
Chrzciny
Dla dwojga
Dzień Dziecka
Dzień Kobiet
Dzień Matki
Grill
Halloween
Impreza
Karnawał
Komunia
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wielkanoc
Wigilia
Rodzaj diety
Bez laktozy
Bezglutenowa
Dieta cukrzycowa
Dieta Halal
Dla dzieci
Fleksitarianizm
Dania na parze
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskosodowa
Niskotłuszczowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Sklep
Kontakt
Regulamin
Polityka prywatności
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Moje Gotowanie
Przepisy
Typ dania
dania główne
dania mięsne
Pieczeń Basi w sosie własnym
Pieczeń Basi w sosie własnym
Rozpływa się w ustach!!
dodany przez:
lenuta
Zobacz galerię >
dania mięsne
sosy
Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:
(średnia 4.35 z 197 głosów)
Składniki:
1300 g mięsa os szynki
2 cebule
4 ząbki czosnku
liść laurowy
sól
pieprz czarny
przyprawa do mięsa wieprzowego
kostka rosołowa
3-=5 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
pieczenie
Posiłek:
obiad
Pieczeń basi w sosie własnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso płuczemy. Smarujemy oliwą.
Nacieramy kolejno: przyprawą do mięsa wieprzowego, pieprzem,solą.
Wkładamy do garnka z nagrzanym olejem. Wkrajamy cebulę, czosnek.
Chwilę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i kostkę rosołową.
Dusimy 45 minut. Wyłączamy i zostawiamy pod nakryciem.
Mięso wyjmujemy z sosu i na decse kroimy w plastry. Sos z garnka
przecieramy przez sito. Doprawiamy, dodajemy troszkę śmietany.
Mięso w plastrach wkładamy do sosu..
Sos super smakuje z ziemniakami, ale i makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Musisz być zalogowany do serwisu
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Drukuj
Udostępnij
Udostępnij
Podobne przepisy: dania mięsne, sosy
Pulpety w sosie koperkowym
Żeberka duszone w pachnącym sosie
Domowy kebab
Wątróbka w sosie
Kurczak curry
Łopatka w sosie
dania mięsne, sosy - zobacz inne inspiracje
Pulpety w sosie koperkowym
Żeberka duszone w pachnącym sosie
Domowy kebab
Wątróbka w sosie
Kurczak curry
Łopatka w sosie
Inne inspiracje: pieczenie
Ciasto kruche
Papryka faszerowana ryżem
Wyśmienite rogaliki drożdżowe z marmoladą
Rogaliki krucho-drożdżowe - bardzo proste i pyszne
Rolada śląska
Pieczeń rzymska
Inne inspiracje: obiad
Gulasz wieprzowy wyśmienity
Sos szpinakowy
Boczek z grilla
Papryka faszerowana ryżem
Pulpety w sosie koperkowym
Zupa cebulowa
Komentarze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
TEFAL
To Najchętniej Wybierany Szybkowar!
Porównaj Ceny!
Zobacz
Born2be
Najpiękniejsze Sukienki na Wiosnę!
Boska Talia
Zobacz
Oral-B Series 7
Szczoteczka Elektryczna Duo Black White
Zdrowy Uśmiech
Zobacz
Renee
Wygodne Komplety Dresowe!
Najmodniejsze Kolory
Zobacz
REKLAMA
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
60min.
Niezwykle delikatne wróżą udany obiad!!!!
lenuta
Pulpeciki w sosie własnym
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
2godz.
Królik w sosie własnym to tradycyjne danie serwowane przez nasze babcie na rodzinny obiad. Warto pamiętać, że mięso królika uznawane jest za najdelikatniejsze mięso. Ponadto królik w sosie własnym jest uznawane za mięso, które nie uczula. Antyalergiczne właściwości sprawiają, że mięso nadaje się dla...
mojegotowanie
Królik w sosie własnym
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
60min.
Bitki wołowe w sosie własnym to pyszna propozycja na tradycyjny, domowy obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakują serwowane w towarzystwie purée ziemniaczanego czy młodych ziemniaczków, buraczków zasmażanych lub ogórków kiszonych. Tak przygotowana wołowina jest niezwykle krucha i soczysta w...
mojegotowanie
Bitki wołowe w sosie własnym
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Ozorki wieprzowe to klasyka polskiej kuchni, którą pamiętamy z przepisów naszych mam i babć. To danie, choć nieco straciło na popularności, wciąż pojawia się na stołach w różnych odsłonach. Jeśli więc zastanawialiście się jak zrobić ozorki- oto najprostszy przepis na ozory w sosie własnym.
Julita gotuje
Ozorki w sosie własnym
Poziom trudności:
średni
Czas przygotowania:
1godz. 15min.
Karkówka w sosie własnym to pyszne, pełne smaku i soczyste mięso. Wbrew pozorom jej przygotowanie nie należy do najtrudniejszych – wystarczy znajomość podstawowych zasad i nieco praktyki, a karczek będzie wprost rozpływać się w ustach. Świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak...
mojegotowanie
Karkówka w sosie własnym
Czas przygotowania:
72godz.
Ta metoda konserwowania jest odpowiednia dla borowików, gąsek i kurek, które zechcemy przechować dłużej niż 2-3 miesiące.
mojegotowanie
Grzyby w sosie własnym
Poziom trudności:
średni
Czas przygotowania:
3godz.
Pręga wołowa to delikatne i kruche mięso. Jej przygotowanie zajmuje sporo czasu, ponieważ wymaga długiego duszenia, dlatego też nazywana jest często mięsem dla wytrwałych. Warto jednak sięgnąć po nią w naszej kuchni i wykazać się odrobiną cierpliwości, gdyż pręga wołowa z pewnością zaskoczy was swoim...
mojegotowanie
Pręga wołowa w sosie własnym
Czas przygotowania:
60min.
Kotlety ze schabu panierowane , a następnie duszone w pikantnym sosie .
Babciagramolka
Kotlety schabowe w sosie wg Babci Basi :
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Schab w sosie własnym to jedno z popularniejszych dań często podawanych na niedzielny obiad. Mięso jest delikatne, aromatyczne i kruche – wprost rozpływa się w ustach. Wystarczy tylko kilka składników, żeby wyczarować naprawdę pyszne danie. A do tego jego przygotowanie jest tak proste, że wychodzi za...
mojegotowanie
Schab w sosie własnym
Czas przygotowania:
45min.
Smaczny obiad
nikolaxxxx
Smażona kiełbasa w sosie własnym
Główne składniki:
mięso
mięso
szynka
cebula
sól
pieprz
liść laurowy
Wiosenne przebudzenie
Dodajcie 1 kroplę do butelki z wodą i pijcie w ciągu dnia. Oczyści układ pokarmowy niczym odkurzacz
Ten napój uspokaja, a jednocześnie pobudza lepiej niż kawa. Kilka łyków o poranku to sposób na długowieczność
Wypijcie szklaneczkę złocistego płynu przed snem, a kilogramy znikną same. Ale zalet jest znacznie więcej
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Komentarze