Pieczarki faszerowane

wykwintne danie na każdą okazję...

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.53 z 154 głosów)

Składniki:

  • pieczarki o dużych kapeluszach
  • jajka
  • cebula
  • tarta bułka
  • natka z pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • ole

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapelusze pieczarek odcić od nóżek. Jajka ugotować na twardo i przecisnąć przez praskę.
  • Nóżki pieczarek posiekać i podsmażyć na maśle z cebulą pokrojoną w drobną kostkę.
  • Farsz z jaj i pieczarek doprawić do smaku posiekaną pietruszką, solą i pieprzem.
  • Przygotowanym farszem napełniać kapelusze pieczarek, a następnie panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Tak przygotowane pieczarki smażyć na rozgrzanym mocno oleju na złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy