Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Dodaj przepis
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Sklep
Kontakt
Filmy
Regulamin
Polityka prywatności
Jestem wege
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Moje Gotowanie
Przepisy
Patisony w panierce
Patisony w panierce
Pyszne letnie danie, proste i smaczne
dodany przez:
wiola333
Zobacz galerię >
Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:
(średnia 4.37 z 189 głosów)
Składniki:
2 młode patisony,
sól,
2 jajka,
mąka,
Bułka tarta,
olej,
Sposób przygotowania:
smażenie
Sposób podania:
na ciepło
Posiłek:
obiad
Patisony w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
obrać patisony
pokroić w plastry
wydrążyć pestki ,lekko nasolić odstawić na 15 minut
potem obtoczyć w mące jajku i w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju jak kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Musisz być zalogowany do serwisu
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Drukuj
Udostępnij
Udostępnij
Inne inspiracje: smażenie
Gulasz wieprzowy wyśmienity
Sałatka gyros z kurczakiem
Amerykańskie pancakes
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Sos szpinakowy
Wątróbka wieprzowa dla początkujących
Inne inspiracje: na ciepło
Gulasz wieprzowy wyśmienity
Amerykańskie pancakes
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Sos szpinakowy
Papryka faszerowana ryżem
Zupa cebulowa
Inne inspiracje: obiad
Gulasz wieprzowy wyśmienity
Sos szpinakowy
Papryka faszerowana ryżem
Pulpety w sosie koperkowym
Ogórki konserwowe
Zupa cebulowa
Komentarze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
PRUMEL
Odkryj Polecany Prodiż Elektryczny!
Jest Niezastąpiony!
Zobacz
SILESIA
Sprawdź Komplet Wytrzymałych Garnków!
Wyjątkowa Jakość!
Zobacz
TEFAL
To Najchętniej Wybierany Szybkowar!
Porównaj Ceny!
Zobacz
AMBITION
Najlepszy Garnek Do Gotowania Na Parze!
Bezkonkurencyjny!
Zobacz
REKLAMA
Podobne przepisy
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
1godz. 50min.
Patisony faszerowane to najlepszy pomysł na szybkie i proste, a przy tym bardzo efektowne danie. Pieczony kuzyn cukinii i dyni, wypełniony aromatycznym farszem idealnie sprawdzi się więc na codzienny obiad. Takie danie jest też świetnym patentem na przemycenie dzieciom większej ilości...
mojegotowanie
Patisony faszerowane
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15min.
Chrupiące i soczyste pieczarki w złocistej panierce zadowolą podniebienia najbardziej wybrednych smakoszy. Ich smak uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Przygotowanie takich pieczarek zajmuje dosłownie 15 minut i nie wymaga drogich ani trudno dostępnych składników. Panierowane pieczarki sprawdzą...
mojegotowanie
Pieczarki w panierce
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30min.
Dorsz w panierce to szybkie i smaczne danie, nie tylko na piątkowy obiad. Ten przepis świetnie sprawdzi się na co dzień, ale i od święta, na wigilijną kolację. Jak usmażyć dorsza, aby mięso było soczyste, a panierka przyjemnie chrupiąca? Zobaczcie nasz sprawdzony przepis i garść przydatnych...
mojegotowanie
Dorsz w panierce
Czas przygotowania:
50min.
Marynowane patisony to idealny dodatek do drugiego dania.
janinah88
Marynowane Patisony
Czas przygotowania:
10min.
Klasyczne kotlety schabowe w panierce.
Kulinarna Ania
Schabowe w panierce
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20min.
Smażony ser w panierce to pyszna i sycąca przekąska, która jest tradycyjnym, czesko-słowackim daniem, znanym pod nazwą smažený sýr. Klasyczną wersję tej przekąski przygotowuje się z sera edamskiego lub munstera. My jednak proponujemy wykorzystać camembert, który świetnie nadaje się do grillowania i...
mojegotowanie
Ser w panierce
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30min.
Cukinia w panierce z jajka i bułki tartej jest chrupiąca z zewnątrz i miękka w środku. Można ją jeść samą lub jako dodatek do obiadu zamiast mięsa – pasuje też do dań z grilla. Jej ogromną zaletą jest to, że robi się ją błyskawicznie, a do tego świetnie smakuje. W sezonie to świetna propozycja na tani...
Julita gotuje
Cukinia w panierce
Czas przygotowania:
60min.
Zapiekane patisony
gzik i pyry
Zapiekane patisony
Czas przygotowania:
15min.
Smaczne danie dla fanów parówek:) idealne na kolację.
migotka69
Parówki w panierce.
Czas przygotowania:
15min.
Smażone udka obtoczone w płatkach kukurydzianych.
gabaska
Kurze udka w panierce
Główne składniki:
jajka
mąka
olej
sól
patison
Na zimowe wieczory
Zupa na rozgrzanie - TOP 5 przepisów
Jak zrobić grzańca w domu? 3 przepisy na rozgrzewające napoje
Zimowa herbata na 3 sposoby - pysznie rozgrzeje
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Magazyn
Komentarze