Pasta z marchewki i rzodkiewki - pyszne połączenie na śniadanie

Młoda marchewka to warzywo, które warto podać nie tylko w ramach obiadu. Starta razem z rzodkiewką stworzy apetyczną pastę kanapkową. Całość uzupełnią ricotta, serek wiejski i zioła do smaku.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

pasta warzywna

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 202 głosów)

Składniki:

  • 1–2 młode marchewki
  • 4–5 rzodkiewek
  • 10 dag ricotty
  • 15 dag naturalnego serka wiejskiego
  • do smaku: sok z cytryny, sól, pieprz
  • cienki szczypiorek i koperek do posypania

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Pasta z marchewki i rzodkiewki - pyszne połączenie na śniadanie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obrane marchewki i rzodkiewki ścieramy na drobnych oczkach, dokładnie mieszamy z ricottą i wiejskim serkiem.
  • Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, schładzamy przed podaniem.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 6/2016

Porady

Zobacz przepis: marchewka duszona z jabłkiem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy