Paprykarz domowej roboty

Przepis na domowej roboty paprykarz, bez konserwantów. Łatwy w wykonaniu.

dodany przez: klaudia533

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 180 głosów)


Składniki:

  • 1 torebka ryżu(100g)
  • 1 makrela wędzona
  • 1 marchewka
  • 2 średnie cebule
  • 3-4 pieczarki
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz, przyprawa curry (do smaku)

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Ryż ugotować. Przestudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie. Marchewkę zetrzeć na tartce, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem chwilę na wolnym ogniu. Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać do marchewki i wszystko dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Usunąć ości z makreli, rozdrobnić mięso. Wszystkie składniki razem wymieszać. Powstałą masę odstawić, aby składniki dobrze się połączyły. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy