REKLAMA

Papryka nadziewana kapustą kiszoną

Sprawdzone przeze mnie, wyszły pyszne!!!! Super dodatek do mięs, dla gości.... Polecam!!!!!

dodany przez: wedith1 wedith1

Przetwory kapusta kiszona Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 186 głosów)


Składniki:

  • 12 sztuk małej papryki białej
  • 60dag kapusty kiszonej (najlepiej gotową z ziołami i marchewką)
  • 2l wody
  • 2 łyżki soli
  • liście laurowe (do dużego słoika 2, do małego 1)
  • ziele angielskie (po 3 do dużego, 2 do małego słoika)
  • po 1 ziarenku pieprzu,
  • Zalewa:
  • 7 szklanek wody
  • 1,5 szklanki octu (ja użyłam octu winnego)
  • 3 łyżki cukru

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Zagotować wodę z solą.
  • Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
  • Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
  • Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy