Paczuszki z bakłażana

Ocena:

4.51 (166)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 4 duże bakłażany
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 2 pomidory
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • oliwa
  • sól, pieprz

Paczuszki z bakłażana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bakłażany opłukać, pokroić wzdłuż na 16 plastrów, oprószyć solą i słodką papryką, odstawić.
  • Pomidory opłukać, pokroić w plastry. Papryki opłukać, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki. Papryki grillować, aż skórka sczernieje, ostudzić, obrać.
  • Plastry bakłażana osuszyć, posmarować oliwą, grillować po kilka minut z każdej strony.
  • Po 2 plastry bakłażana ułożyć na krzyż, na środku ułożyć kawałek papryki, przykryć końcami bakłażana, na wierzchu ułożyć plaster pomidora, spiąć wykałaczką.
  • Paczuszki posmarować oliwą, grillować po 3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne