Napoleonek

Ocena:

4.47 (172)

  • 60 min.
Smaczny ! ! !

Składniki:

  • 2 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 2,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 kostki masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 żółtka
  • cukier waniliowy

Napoleonek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Gotowe ciasta francuskie upiec na dwóch blaszkach w piekarniku. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Masę gotować aż zgęstnieje, a później gorący krem wlać na upieczone ciasto i przykryć drugim ciastem. Pozostawić do ostygnięcia. Można posypać cukrem pudrem lub polewa czekoladową.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne