Naleśniki z wędzonym łososiem

Bardzo smaczna przystawka

NaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 188 głosów)

Składniki:

  • naleśniki:
  • 2 jajka
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl wody
  • 1 szkl mleka
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwiek lub olej
  • nadzienie naleśników:
  • sałata
  • łosoś wędzony
  • serek śmietankowy
  • majonez
  • chrzan lub wasabi

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do miski wsypujemy mąkę i wbijamy dwa jaja, polewamy wody oraz mleka oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy. Wkładamy na 30 minut do godziny do lodówki. Przygotowujemy nadzienie.
  • Serek śmietankowy mieszamy z majonezem i z chrzanem lub wasabi (doprawiamy oraz stosujemy proporcję według własnych upodobań smakowych). Myjemy i osuszamy sałatę, kroimy łosoasia na paski szerokości ok 3-4 cm.
  • Smażmy naleśniki na patelni zraszoną lowią z oliwek lub olejem. Po przygotowaniu smarujemy je sosem, kładziemy na nich liście sałaty oraz łososia i zawijamy.
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy