Naleśniki z grzybowo-paprykowym farszem

Ocena:

4.53 (198)

  • 35 min.
  • dla 6 osób

Przepis na naleśniki z grzybami i papryką

Składniki:

  • 30 dag dowolnych grzybów
  • czerwona i żółta papryka
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki masła
  • po szklance mleka i wody
  • mąka (tyle
  • by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany)
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Naleśniki z grzybowo-paprykowym farszem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • ■ Grzyby oczyścić
  • umyć
  • pokroić. Udusić na łyżce oleju wraz z łyżką masła. Gdy będą miękkie
  • dodać pokrojone w kostkę papryki i dusić jeszcze kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem
  • przykryć i odstawić.
  • ■ Mleko
  • wodę
  • mąkę
  • jajko i szczyptę soli zmiksować
  • odstawić na 20 minut. Na oleju smażyć cienkie
  • naleśniki. Na każdym placku układać po 1–2 łyżki farszu grzybowego
  • składać w trójkąty. Każdy naleśnik zrumienić z obu stron na gorącym maśle z dodatkiem oleju (dzięki temu masło się nie przypali). Podawać z dowolną surówką.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne