Naleśniki z farszem jajecznym

Ocena:

4.42 (202)

  • 40 min.
  • dla 5 osób

Naleśniki te są inne niż tradycyjne z dżemem, a do tego smaczne i syte:)

Składniki:

  • 5 jajek na twardo
  • 3łyżki startego sera
  • 2 łyżeczki masła
  • cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • puszka kukurydzy ( odcedzić)
  • majonez
  • ewentualnie natka pietruszki

Naleśniki z farszem jajecznym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Gotowane jajka rozgnieść widelcem. Pokrojoną jak najdrobniej cebulkę smażymy na maśle i dodajemy do jajek wraz z solą, pieprzem
  • kukurydzą i majonezem oraz startym serem. Farsz starannie wymieszać.
  • Zrobić ciasto na naleśniki ale bez dodatku cukru i usmażyć placki na oleju.
  • Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulon.;Można jeszcze je usmażyć na maśle.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne