Musztardowa marynata do boczku

Boczek z takiej zalewy jest soczysty, aromatyczny.!

Sosy

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 164 głosów)

Składniki:

  • 6 łyżek oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz czarny
  • szczypta chilli
  • szczypta przyprawy do mięsa wieprzowego
  • bazylia
  • tymianek
  • rozmaryn
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki musztardy

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Olej mieszamy ze wszystkimi składnikami.
  • Cebulkę drobno siekamy, czosnek przeciskamy.
  • Na koniec wrzucamy ziele i liść laurowy.
  • Boczek w kawałakach miszamy z zalewą i odtawiamy na noc do lodówki.

Porady

Zobacz też: marynata do karkówki

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy