Medaliony Wieprzowe z Podsmażaną Cebulką

Łatwy i pyszny sposób na przyrządzenie polędwiczek wieprzowych.

dodany przez: medon medon

dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 198 głosów)

Składniki:

  • 700 gr. Polędwiczek wieprzowych
  • Tłuszcz do smażenia (masło klarowane)
  • 1 Duża cebula
  • Mąka pszenna
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka.
  • ► Podsmażone medaliony przełożyć na talerzyk, do tłuszczu wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć kilka minut, pod koniec dodać podsmażone medaliony i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu podlewać ciepłą wodą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy