makaron_nalesnikowy

Makaron naleśnikowy

Ocena:

4.52 (178)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
Dodatek do zup, a takze jako przekaska na slodko

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 szkl mąki
  • 500 ml mleka
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • odrobina mineralnej gazowanej
  • tłuszcz do smażenia

Makaron naleśnikowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajo, mleko i mąkę, olej oraz sól z wodą zmiksować. Gdy masa będzie jednolita smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
  • Gdy naleśniki wystygną zwinąć w rulonik i pociąć na makaron.
  • Najlepiej smakuje z barszczykiem czerwonym. Dzieci lubią też na słodko np posypane cukrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne