Łopatkowe zrazy

Ocena:

4.43 (192)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Może dodatek do obiadu....

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 40 dag
  • ogórki kiszone 5 szt
  • boczek wędzony ok 20 dag
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • przyprawa kuchenna

Łopatkowe zrazy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Czosnek obrać, zmiażdżyć z solą i natrzeć każdy plaster. Oprószyć pieprzem. Ogórki i boczek pokroić w słupki.
  • Na każdy plaster mięsa położyć pokrojony boczek i ogórki.
  • Zwinąć w roladkę. Obsmażyć na patelni i podlać troszkę wodą.
  • Doprawić przyprawą kuchenną. Dusić do odparowania wody.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne