Łopatkowe zrazy

Może dodatek do obiadu....

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 191 głosów)

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 40 dag
  • ogórki kiszone 5 szt
  • boczek wędzony ok 20 dag
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • przyprawa kuchenna

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Czosnek obrać, zmiażdżyć z solą i natrzeć każdy plaster. Oprószyć pieprzem. Ogórki i boczek pokroić w słupki.
  • Na każdy plaster mięsa położyć pokrojony boczek i ogórki.
  • Zwinąć w roladkę. Obsmażyć na patelni i podlać troszkę wodą.
  • Doprawić przyprawą kuchenną. Dusić do odparowania wody.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy