kruche_rozyczki

KRUCHE RÓŻYCZKI

Ocena:

4.52 (166)

  • 60 min.
Przepis podpatrzony w internecie. Smaczna ozdoba każdej uroczystości.

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 4 żółtka
  • 10 dag cukru-pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli

Kruche różyczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Margarynę posiekać z mąką, cukrem i szczyptą soli, dodać żółtka, cukier waniliowy i zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na 1 godzinę.
  • Po tym czasie cienko rozwałkować, literatką powykrajać kółka. Nakładać na siebie po 4 kółka tak, aby kolejne do połowy nachodziło na poprzednie, uprzednio miejsce łączenia smarując białkiem. Ciasno zrolować i przekroić na pół i lekko porozchylać płatki.
  • Różyczki poustawiać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 w piekarniku rozgrzanym do 180st. Ciepłe posypać cukrem-pudrem lub udekorować lukrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne