Królik w sosie

Króliczek rozpływa się w ustach.

Dania głównedania mięsneSosy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 królik
  • 2 cebule
  • 3 żabki czosnku
  • Do natarcia królika:
  • 2 łyżki oleju
  • vegeta
  • śmietana słodka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Dzień wcześniej wieczorem najlepiej królika podzielić na kilka części.
  • Posmarować olejem i oprószyć vegetą.Owinąć folią i włożyć do lodówki na noc.
  • Rano mięso kłaść na rozgrzany olej i smażyć. Po 20 minutach dodać cebule
  • pokrojoną w piórka oraz czosnek. Gdy mięso zacznie lekko przywierać
  • do patelni lekko podlewamy wodą.Mięso pieczemy w sumie 1 godzinę.
  • Na koniec polewamy śmietaną.

Porady

Zobacz też: królik pieczony na obiad

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 40 min.
królik duszony w winie
Polecam !

kariana844

królik duszony w winie