Krokiety wegetariańskie.. RYNIA..

Ocena:

4.47 (153)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 5 osób
danie szybkie,smaczne, nadające się na kolację,obiad i inne okoliczności..

Składniki:

  • Farsz:
  • • 1 kg grzybków leśnych ( mogą być pieczarki)
  • • 70 dag kapusty kiszonej
  • • liść laurowy, ziele angielskie
  • • 4 duże cebule
  • • masło (ewentualnie oliwa)
  • • sól, pieprz do smaku
  • Ciasto:
  • • 3 szklanki mąki
  • • ok. 3 szklanek mleka –( ciasto musi być takie, aby uzyskać konsystencję śmietany).
  • • około 1 szklanki wody
  • • 2-3 łyżki oliwy
  • • sól
  • • 2 – 3 jajka
  • • bułka tarta,
  • • oliwa do smażenia

Krokiety wegetariańskie.. rynia.. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wykonanie:
  • Przepłukać i pokroić kiszoną kapustę, następnie dodać pokrojone grzyby i wszystko razem wlać ok. 2 szklanki wody i gotować z zielem i listkiem laurowym około godzinę, aż kapusta i grzyby będą miękkie, po czym wyjąć wszystkie listki laurowe i ziele angielskie.
  • Na rozgrzaną patelnię wlać 3 łyżki oliwy lub nałożyć masło i lekko zrumienić posiekaną w kostkę cebulkę..
  • Cały farsz przepuścić przez maszynkę do mięsa przez grube sito, wszystko wymieszać. Pod koniec dodać sól i pieprz do smaku.
  • Przygotować ciasto naleśnikowe: mąkę wymieszać z mlekiem, wodą, oliwą i solą, a następnie zmiksować na jednolitą masę.
  • Na odrobinie oliwy smażyć cienkie naleśniki. (najlepiej użyć patelni teflonowej).
  • Tak przygotowany farsz wykładać na pojedyncze placki naleśnikowe i zwijać w kopertę lub ruloniki.
  • Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej.
  • Smażyć na oliwie na złoty kolor..
  • SMACZNEGO!!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne