krezalki

KRĘŻAŁKI

Ocena:

4.49 (143)

  • 96 godz. 0 min.
  • dla 3 osób
MAŻE KTOŚ LUBI KRĘŻAŁKI ?

Składniki:

  • 3 małe główki kapusty
  • 5 ząbki czosnku
  • 3 litry wody
  • 1-2 łyżeczki soli do smaku

Krężałki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę kroimy na ćwiartki, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Wystudzoną kapustę układać warstwami najlepiej w kamiennym garnku lub w szklanym słoju, każdą warstwę posypać nasieniem kopru lub kminkiem. Całość zalać zimną przegotowaną wodą lekko osoloną z dodatkiem rozduszonego wyciskarką czosnku. Pozostawić w miarę ciepłym miejscu do ukiszenia. Najlepiej smakują jako dodatek do ziemniaków z cebulką smażoną na maśle i mielonym. Ja też bardzo lubię ze śmietaną jak mizerię.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne