Krem z kalafiora, ziemniaków i marchewki

Ocena:

4.35 (176)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Pyszny krem kalafiorowy z dodatkiem warzyw

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kalafior
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • kostka rosołowa
  • pieprz, sól
  • 3 ząbki czosnku
  • cebulka dymka - część biała i zielona
  • oliwa/masło

Krem z kalafiora, ziemniaków i marchewki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchew i ziemniaki kroimy w kawałki, kalafior w różyczki.
  • Do garnka wrzucamy warzywa, i zalewamy woda tak by były zakryte.
  • Doprawiamy kostką, solą i pieprzem - gotując ok 40 minut.
  • Dymkę drobno siekamy i szklimy na patelni z dodatkiem oliwy lub masła - następnie dodajemy do zupy i jeszcze chwilę gotujemy.
  • Warzywa odcedzamy i miksujemy - delikatnie dolewając bulion
  • - w zależności jaką gęstość kremu chcemy uzyskać.
  • Nakładamy na talerz :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne