Krem korzenny - wersja II

Ocena:

4.58 (160)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Idealny prezent na mikołajki. Krem do naleśników, ciasteczek i kanapek.

Składniki:

  • 200 g ciasteczek korzennych
  • 30 g - 50 g masła
  • 50 g lub więcej gorzkiej czekolady
  • łyżka przyprawy do piernika
  • od 100 do 200 ml mleka (tak aby ciasteczka zmiękły a blender miał lżejsze miksowanie) - mleko można podgrzać wtedy ciasteczka szybciej zmiękną.

Krem korzenny - wersja ii - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasteczka kruszymy na mniejsze części, dodajemy połamaną czekoladę, przyprawę do piernika, mleko i masło - wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przechowujemy w lodówce.
  • Polecam dodanie kliku kawałków posiekanej czekolady. Fajnie chrupie podczas degustacji :) Muszę przyznać, że im dłużej leży w lodówce tym jest lepszy :) Jeśli Wasz krem po wyciągnięciu z lodówki jest za gęsty to wystarczy dolać do niego mleko i wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne