Kotlety schabowe w panierce

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 15 minut Porcja: 420 kcal

Dodany przez:

Kotlety schabowe w panierce

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
420 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 6 kromek chleba bez skórki
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżka oleju
  • łyżka przyprawy do potraw KUCHAREK
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić w drobną kostkę. Grzanki oprószyć przyprawą Kucharek i lekko obsmażyć na 2 łyżkach masła. Przestudzić.
  2. Kotlety rozbić niezbyt cienko, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w kolejno mące, w jajku roztrzepanym z mlekiem, a na koniec opanierować w grzankach, lekko docisnąć. Kotlety smażyć na oleju z łyżką masła z obu stron na rumiano.
mięso obiad panierka kotlety schabowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy