Kotlety schabowe w panierce

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 15 minut Porcja: 420 kcal

kotletyschabowydania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
420.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 204 głosów)

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 6 kromek chleba bez skórki
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżka oleju
  • łyżka przyprawy do potraw KUCHAREK
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Chleb pokroić w drobną kostkę. Grzanki oprószyć przyprawą Kucharek i lekko obsmażyć na 2 łyżkach masła. Przestudzić.
  • Kotlety rozbić niezbyt cienko, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w kolejno mące, w jajku roztrzepanym z mlekiem, a na koniec opanierować w grzankach, lekko docisnąć. Kotlety smażyć na oleju z łyżką masła z obu stron na rumiano.

Kalorie: 420.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy