REKLAMA

Kołduny na rosole

Smaczne kołduny gotowane na rosole.

dodany przez: Anullka anullka

Pierogi

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Kalorie:
2 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 154 głosów)


Składniki:

  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • gorąca woda.
  • Farsz:
  • 0,5 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 żółtko + 1 małe jajko
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • Rosół wołowo-wieprzowy

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto pierogowe, zawinąć w torebkę foliową i schłodzić parę minut w lodówce.
  • Do mięsa mielonego dodać jajko, żółtko, sól, pieprz, majeranek, posiekaną i podsmażoną cebulę na oleju.Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Rozwałkować placek na około 2 mm, wykrawać małe placuszki, nakładać po trochu farszu i zlepiać kołduny.( Gdy zostanie nam mięsa, możemy zamrozić lub usmażyć małe kotleciki mielone)
  • Czysty przecedzony rosół zagotować , na gotujacy wrzucić kołduny i gotować około 8 min od wypłynięcia.
  • Możemy też ugotować kołduny w lekko osolonej wodzie i potem na talerzu zalać je rosołem.
  • Smacznego.

Kalorie: 2

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy