Koktajl truskawkowo-pomidorowy

Słodkie truskawki, słodkie pomidory, a do tego pyszny arbuz - oto świetne, dość oryginalne połączenie.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

koktajl

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 151 głosów)

Składniki:

  • 50 dag truskawek
  • 2 pomidory malinowe (30–35 dag)
  • 10 dag czerwonych pomidorków koktajlowych
  • podłużna słodka czerwona papryka (10–15 dag)
  • 1/2–1 czerwonej papryczki chili
  • 40 dag arbuza

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Koktajl truskawkowo-pomidorowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Myjemy, osuszamy, czyścimy i drobniej kroimy truskawki, pomidory, pomidorki, paprykę oraz chili.
  • Z arbuza zdejmujemy skórkę, z miąższu usuwamy pestki, kroimy na mniejsze części.
  • Część składników wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy resztę i dalej miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy