Koktajl truskawkowo-pomidorowy

Słodkie truskawki, słodkie pomidory, a do tego pyszny arbuz - oto świetne, dość oryginalne połączenie.

Dodany przez:

Koktajle

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 50 dag truskawek
  • 2 pomidory malinowe (30–35 dag)
  • 10 dag czerwonych pomidorków koktajlowych
  • podłużna słodka czerwona papryka (10–15 dag)
  • 1/2–1 czerwonej papryczki chili
  • 40 dag arbuza

Przygotowanie

  1. Myjemy, osuszamy, czyścimy i drobniej kroimy truskawki, pomidory, pomidorki, paprykę oraz chili.
  2. Z arbuza zdejmujemy skórkę, z miąższu usuwamy pestki, kroimy na mniejsze części.
  3. Część składników wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy resztę i dalej miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję.
  4. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017
pomidory truskawki koktajl
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze