Koktajl jaglano-malinowy

Ocena:

4.45 (175)

  • 25 min.
  • dla 3 osób
Latem pijemy mnóstwo kolorowych koktajli. To jeden z naszych ulubionych, bo maliny to przecież kwintesencja lata!

Składniki:

  • 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • szczypta soli
  • szklanka świeżych malin
  • 1/4 szklanki jeżyn
  • 2 łyżki miodu
  • 2 szklanki mleka migdałowego

Koktajl jaglano-malinowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę płuczemy dwukrotnie gorącą wodą, zalewamy dwukrotnie większą ilością wody, dodajemy szczyptę soli. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie cały płyn. Jeszcze ciepłą kaszę miksujemy z malinami, jeżynami i miodem, stopniowo dodając mleko. Miksujemy do uzyskania kremowego koktajlu.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 5/2017

Porady

Zobacz też: najlepsze koktajle odchudzające - banalne przepisy

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne