agata ziemnicka

Koktajl jaglano-kokosowy

Ocena:

4.51 (197)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
Kasza jaglana bardzo dobrze sprawdza się w koktajlach. Wystarczy ją ugotować i zmiksować razem z pozostałymi składnikami.

Składniki:

  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • garść płatków migdałów
  • 1 cm korzenia imbiru
  • łyżeczka siemienia lnianego
  • mango
  • szczypta cynamonu
  • szklanka napoju kokosowego

Koktajl jaglano-kokosowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obrane mango i imbir wrzuć do blendera. Dodaj ostudzoną kaszę jaglaną i pozostałe składniki, a następnie blenduj, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  • Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej "Soki i koktajle w minutę"

Porady

Migdały i siemię lniane to źródło kwasów tłuszczowych niezbędnych do prawidłowego rozwoju mózgu i wzroku u dzieci. Imbir pomoże zwalczyć nudności, a kasza jaglana dostarczy składników mineralnych takich jak: magnez, wapń, fosfor, potas i żelazo, które zapobiegają anemii.
Zobacz też: "Superkoktajle dla zdrowia i urody". Katarzyna Błażejewska-Stuhr i jej koktajle z superfoods

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne