Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką :

Szybka przekąska na ciepło lub danie obiadowe.

Wędliny

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 182 głosów)

Składniki:

  • 2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
  • sól
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • olej
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy