Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką :

Szybka przekąska na ciepło lub danie obiadowe.

Dodany przez:

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 7 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
  • sól
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • olej
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .
mięso obiad kiełbasa cebula Papryka wędliny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy