Gulasz z serc i żołądków

Smaczny gulasz i łatwy do przygotowania.

dania mięsneSosy

Czas przygotowania:
160 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 202 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 1/2 kg serc drobiowych
  • kucharek lub vegeta
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • papryka sypka
  • 1 łyżka mąki
  • woda

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Podroby płuczemy, czyścimy.
  • Zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wodę odcedzamy i zalewamy nową wodą. Tak dwa razy.
  • Następnie doprawiamy kucharkiem lub vegetą, dajemy ziele angielskie i liście laurowe. Dodajemy trochę papryki sypkiej dla koloru.
  • Gotujemy do miękkości. Jak będą miękkie, zarabiamy mąkę z wodą, i zagęszczamy gulasz.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy