Gulasz z serc i żołądków

Smaczny gulasz i łatwy do przygotowania.

Dodany przez:

Gulasz z serc i żołądków

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.62 z 13 głosów)

Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 1/2 kg serc drobiowych
  • kucharek lub vegeta
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • papryka sypka
  • 1 łyżka mąki
  • woda

Przygotowanie

  1. Podroby płuczemy, czyścimy.
  2. Zalewamy wodą, gotujemy. Po zagotowaniu wodę odcedzamy i zalewamy nową wodą. Tak dwa razy.
  3. Następnie doprawiamy kucharkiem lub vegetą, dajemy ziele angielskie i liście laurowe. Dodajemy trochę papryki sypkiej dla koloru.
  4. Gotujemy do miękkości. Jak będą miękkie, zarabiamy mąkę z wodą, i zagęszczamy gulasz.
mięso obiad sos podroby serca żołądki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze