Gulasz z kaczki

Bardzo smaczne danie

dodany przez: SMAKOWITA smakowita

dania mięsne sosy gulasz przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 176 głosów)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś od kaczki
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 mała garść suszonych prawdziwków
  • 1 łyżka oleju
  • trochę wody
  • 1 łyżka płaska mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Gulasz z kaczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Posypać solą, pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju rumiany kolor. Cebulę obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa i chwilkę podsmażać z mięsem. Zalać wodą, dodać suszone grzyby i dusić do miękkości mięsa (ok 35-40 minut).Pod koniec gotowania doprawić do smaku majerankiem i solą w razie potrzeby.Zagęścić mieszanką z wody i mąki. Podajemy z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy