Grzyby w ketchupie

Zimą jsą idealnym dodatkiem do obiadu.

dodany przez: Serdenka serdenka

przetwory

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 173 głosów)

Składniki:

  • 2 kg różnych grzybów
  • 3 cebule
  • 720 g ketchupu pikantnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz prawdziwy cały
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Grzyby w ketchupie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane smażymy z pokrojoną w piórka cebulą, liściem laurowym, kilkoma ziarnami pieprzu i ziela angielskiego. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy ketchup. Chwilę razem smażymy. Wkładamy do wyparzonych słoików i zamykamy. Pasteryzujemy ok. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy