Grzyby rosołowskie

Ocena:

4.49 (178)

  • 336 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Przepis na grzyby do zupy.

Składniki:

  • 1/2 l domowego rosołu z kurczaka
  • 2 liście laurowe
  • 6 gałązek świeżego tymianku
  • 6 ząbków czosnku
  • 1/2 l białego wina
  • 2 garści natki pietruszki
  • 1 kg prawdziwków

Grzyby rosołowskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki (prócz grzybów) mieszamy i zagotowujemy. Oczyszczone, ew. pokrojone grzyby obgotowujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, dokładnie odsączamy i wkładamy do gorącej zalewy, gotujemy jeszcze 20 min. Grzybami napełniamy wyparzone słoiczki, zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy. Grzybów można używać po 2 tyg.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne