Grzyby rosołowskie

Przepis na grzyby do zupy.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

przetwory

Czas przygotowania:
336godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 178 głosów)

Składniki:

  • 1/2 l domowego rosołu z kurczaka
  • 2 liście laurowe
  • 6 gałązek świeżego tymianku
  • 6 ząbków czosnku
  • 1/2 l białego wina
  • 2 garści natki pietruszki
  • 1 kg prawdziwków

Sposób przygotowania:

Grzyby rosołowskie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki (prócz grzybów) mieszamy i zagotowujemy. Oczyszczone, ew. pokrojone grzyby obgotowujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, dokładnie odsączamy i wkładamy do gorącej zalewy, gotujemy jeszcze 20 min. Grzybami napełniamy wyparzone słoiczki, zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy. Grzybów można używać po 2 tyg.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy