GRZANY CYDR

Wreszcie nadeszła pora, kiedy w zimne dni nachodzi nas ochota na ciepły alkohol, tym razem mamy dla Was przepis na GRZANY CYDR, który na pewno sprawi, że od razu się rozgrzejecie!

DeseryalkoholegrzaniecPrzystawkiPrzekąski

Ocena:

(średnia 4.51 z 152 głosów)

Składniki:

  • 500 ml wytrawnego cydru jabłkowego
  • 2 laski cynamonu
  • 4 goździki
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 1 jabłko

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cydr wlewamy do rondelka, dodajemy przyprawy gotujemy przez 10 minut na niewielkim ogniu, uważając aby alkohol się nie zagotował. W międzyczasie jabłko dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Cydr przelewamy do szklanek i dekorujemy plastrami jabłka. Podajemy od razu.

Porady

przepis: http://cookmagazine.pl/grzany-cydr
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy