GRZANY CYDR

Wreszcie nadeszła pora, kiedy w zimne dni nachodzi nas ochota na ciepły alkohol, tym razem mamy dla Was przepis na GRZANY CYDR, który na pewno sprawi, że od razu się rozgrzejecie!

dodany przez: COOKmagazine

Desery alkohole grzaniec Przystawki Przekąski

Ocena:

(średnia 4.49 z 153 głosów)


Składniki:

  • 500 ml wytrawnego cydru jabłkowego
  • 2 laski cynamonu
  • 4 goździki
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 1 jabłko

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Grzany cydr - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cydr wlewamy do rondelka, dodajemy przyprawy gotujemy przez 10 minut na niewielkim ogniu, uważając aby alkohol się nie zagotował. W międzyczasie jabłko dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Cydr przelewamy do szklanek i dekorujemy plastrami jabłka. Podajemy od razu.

Porady

przepis: http://cookmagazine.pl/grzany-cydr

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: