grillowany oscypek

Ocena:

4.56 (200)

  • 10 min.
  • dla 3 osób
Pyszny grillowany oscypek zasmakuje każdemu.

Składniki:

  • 1 oscypek duży,
  • 3 łyżki żurawiny do mięsa,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oliwy Monini

Grillowany oscypek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Oscypka kroimy w plastry.
  • 2. Plastry oscypka układamy na aluminiowej tacce i grillujemy ok 2-3 minutki.
  • 3. Cebulkę obieramy, kroimy w paski.
  • 4. Cebulkę smażymy na oliwie Monini.
  • 5. Oscypka podajemy z żurawiną i cebulką.

Porady

Zobacz też: Kuchnia góralska – co warto zjeść i dlaczego będąc na Podhalu

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne