Golabki zapiekane z farszem miesno-ryzowym

Gdzie jest mielone , ryż i kapustka , nie może wyjśc nic złego ;)

Przetworydania mięsnegołąbkiZapiekanki

Czas przygotowania:
80 min.
Kalorie:
170.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.45 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1 włoska kapusta
  • - 0,5 kg mięsa wieprzowego mielonego
  • - 1 średnia cebula
  • - 1 saszetka ryżu
  • - 1 całe jajko
  • - 4 liście laurowe
  • - pieprz mielony
  • - sól
  • - ziele angielskie
  • - koncentrat pomidorow

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę należy obgotowac we wrzątku po 20 minut z każdej strony .
  • W międzyczasie przygotowujemy sobie farsz. Do miski wrzucamy mięso , drobno pokrojoną smażoną cebulkę , ryż , całe jajko i wszystko dobrze wyrabiamy dłonią i przyprawiamy pieprzem i solą do smaku do jednolitej masy.
  • Następnie główkę kapusty studzimy i rozdzielamy na pojedyńcze liście , z których usuwamy twardy grzbiet. Nakładamy dużą 1 łyżkę farszu na liśc i zwijamy od grubszej strony w rulonik.W taki sposób przygotowujemy wszystkie liście do czasu , kiedy skończy nam sie farsz. :)Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym na liściach kapusty. Całośc zalewamy sosem ( 100 g koncentratu pomidorowego z 1,5 szkl. wody + przyprawy - majeranek , sół , pieprz ) i zapiekamy w piekarniku 160 C ok. 50 minut .

Kalorie: 170.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy